T8 - groentegerechten 13qr.nl / koken / T8 - groentegerechten 1
ÿþ Ultraplus schalen GROENTENGERECHTEN Gevulde tomaten 4 grote tomaten Saus: 50 gram boter, 15 gram bloem, 150 ml. melk, 1 snufje gemalen nootmuskaat, 100 gram gekookte ham (in kleine blokjes), 100 gram fijne champignons (in plakjes, voorgekookt), 50 gram gemalen kaas, zout, peper Warm de oven voor op 210°C. Snijd de kapjes van de tomaten (bewaren!), haal het vruchtvlees eruit en bestrooi de binnenkant met zout zodat de tomaten hun vocht zullen loslaten. Verwarm in een pan de boter, totdat die gesmolten is. Al roerend met de Garde beetje bij beetje toevoegen: bloem, melk, nootmuskaat, zout en peper. Goed mengen en wachten tot de saus olieachtig wordt. Haal de pan van het vuur, voeg de ham, champignons en kaas toe. Vul iedere tomaat met dit mengsel. Zet de gevulde tomaten in een Ultraplus schaal, geef iedere tomaat zijn kapje terug. Dek af en zet in de oven gedurende 40 minuten. Eventueel samen met de citroen & saffraanrisotto (zie recept bij rijstgerechten). Provençaalse groenten Saus: 100 ml. groentebouillon, 100 ml. witte wijn, 5 gepelde tomaten, zonder zaad, gehakt (500 gram), 3 uitgeperste knoflookteentjes, 1 ui, gesnipperd (30 gram), 2 eetlepels olijfolie, tijm, zout en peper Groenten: 3 aardappelen, 2 wortelen, 2 stengels bleekselderij, 1 courgette, 2 meiraapjes of koolrabi Meng alle ingrediënten voor de saus in de Ultraplus schaal. Proef en breng op smaak met kruiden, zout en peper. Doe het deksel erop en zet de schaal 6 minuten in de magnetron op 750 Watt. Ondertussen de groenten schoonmaken en in gelijke stukken snijden. Doe de gesneden groenten in de Ultraplus schaal met de saus, meng alles, deksel er weer op en kook 20 minuten in de magnetron op 750 Watt. Serveer met vlees. Dit gerecht kunt u ook in een traditionele oven maken. In dat geval doet u alle ingrediënten (saus en groenten) tegelijkertijd in de Ultraplus schaal en zet dit, met deksel, circa 1 uur en 40 minuten in de oven op 210°C. Gevulde Courgettes 1 grote courgette, 200 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 ei, 2 eetlepels peterselie, 2 eetlepels bieslook, 160 ml slagroom en vers gemalen peper naar smaak. Was 1 grote courgette, snijd kop/kontje eraf. Snijd de courgette in vieren; eenmaal in de lengte, eenmaal in de breedte. Schraap met een lepeltje de zaadjes uit het midden weg, plaats de courgette in de UltraPlus schaal en verhit afgedekt 5 minuten op 750 watt. Laat dit uitlekken in het Vergiet. Meng 200 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 ei, 2 eetlepels peterselie, 2 eetlepels bieslook, 160 ml slagroom en vers gemalen peper naar smaak. Leg de courgettes in de ingevette schaal, vul ze met het kaasmengsel ("met een kop erop") en bak onafgedekt 10-15 minuten op 200 °C + magnetron 350 watt. Gevulde Paprika 1 groene en 1 rode paprika, 125 gram gehakt, 1 à 2 eetlepels paneermeel, 1 ei, 50 gram fijngesneden prei, helft van 1 klein blikje maïs (uitgelekt), geraspte kaas, paprikapoeder, 50 ml. bouillon, peper en zout, Was 1 groene en 1 rode paprika. In de lengte halveren (zaad en zaadlijsten verwijderen) en 5 minuten afgedekt in magnetron 750 Watt in Ultraplus schaal zetten. Daarna deksel eraf. Mengsel maken van: 125 gram gehakt, 1 à 2 eetlepels paneermeel, 1 ei, 50 gram fijngesneden prei, helft van 1 klein blikje maïs (uitgelekt), paprikapoeder, peper en zout, en hiermee de halve paprika's vullen. De gevulde paprika's afdekken met geraspte kaas. In de UltraPlus schaal 50 ml bouillon (eventueel maken van gekookt water met bouillonpoeder) en een klontje boter doen. Hierin de vier gevulde paprikahelften leggen. Zet 8 minuten onafgedekt in de oven: 200 °C, magnetron 500 Watt. - 9 - 12/03/2007
Smakelijk eten!